Nieuws

Het is een reclame foto uit 1994 van Mercedes Benz. Het beeld is alles waar je naar verlangd in deze tijd. Veilig bij moeder achterop. Op een prachtige zomerdag Voor je de billen van je moeder, links en rechts de landerijen en je wist dat je niets kon overkomen.

Dat niets overkomen was maar betrekkelijk. In 1994 vielen er 1298 verkeersdoden, dat is dubbel zoveel als in 2019. De kans om een ziekte als borstkanker te overlijden was 58% hoger dan in 2019. De kans om voor je 20e levensjaar te overlijden is gehalveerd.

Toch blijft dat veilige gevoel van vroeger hangen.

Iedere dag zie ik op tv,  Face Book, twitter linkedin alles wat er fout gaat in de wereld.  Ziektes, criminaliteit, straatterreur en heel veel gekkies die zichzelf belangrijk vinden.

Vroeger was dat er ook allemaal maar ik wist het niet. De billen van mijn moeder ontnamen mij het zicht op alle ellende. Uit de wind in het zonnetje genieten van de eenvoud van het leven.

Gisteravond heb ik samen met mijn vrouw een rondje om de Rottemeren gefietst. Ik reed achter haar in het zonnetje, rechts de Rottemeren, links de landerijen voor mij haar billen.

Het leven is zo slecht nog niet.