Nieuws

In Wikipedia wordt de heilige Corona genoemd als patroonheilige van de slagers.

Na de nieuwsberichten van afgelopen week besef ik dat zij haar werk niet zo goed gedaan heeft.

Nu er veel positief getest zijn bij vleesbedrijven is dat natuurlijk negatief nieuws. Maar mogen we de schuld dan alleen bij de werkgevers en inleenbedrijven leggen?

Veruit de meeste mensen hebben geen corona, of Covid-19 zoals het officieel heet. De meeste kennen zelf niemand die het heeft gehad. De noodzaak van gedragsverandering lijkt niet aanwezig, hierdoor blijven ze in oude gewoontes hangen of vallen er in terug.

Ik kom regelmatig bij verschillende (vlees)bedrijven. Nog steeds zie ik dames en heren gezellig in een clubje staan. In kantines met teveel mensen aan één tafel. In kantoren toch dicht  bij elkaars bureau, even bijkletsen even over de schouder meekijken op het beeldscherm. Handen wassen is niet meer het 20 seconden ritueel maar blijft tot even snel afspoelen onder de kraan.

Als dit gedrag voorkomt uit het vertrouwen in de Heilige Corona vind ik dat mooi maar niet slim.  In alle eerbied zeg ik tot de Heilige Corona: ik wacht wel op die andere heilige, Sint Nicolaas, daar verwacht ik meer van. Tot die tijd probeer ik ook mijn eigen gedrag aan te passen.

 

Acht Uitzendburo heeft op haar site het coronaprotocol staan en veel informatie zoals aan haar medewerkers en klanten verstrekt

Erik Hoogink