Nieuws

Heerlijk , een broodje shoarma met veel knoflooksaus. En dan je mondkapje voordoen. Dat is niet zo lekker.

Onlangs werd ik bijna misselijk van mijn eigen lucht. Voortaan beter opletten wanneer ik shoarma eet. Ik schaam me rot als de mensen op kantoor, of nog erger mijn klanten, deze lucht in het ponem wordt geblazen.

Ik moet hieraan denken als politici hun mening verkondigen. Als ik op facebook en twitter de berichten lees en in de verschillende talkshows op televisie bekijk.

We consumeren het nieuws, we verteren het en braken de gassen uit zonder daarbij na te denken dat het voor een ander niet zo'n prettige lucht is.

Het nieuws volgen en meningen vormen is de basis van een sociaal bestaan. Net als bij het verteren van de shoarma komt er weleens wat naar boven wat niet prettig is. Maar is het dan nodig om dat zonder enige géne iedereen recht in het ponem te blazen? Het is niet verkeerd om het mondlapje op te doen en eerst zelf te ruiken wat we uitblazen.  Kun je het toch niet voorkomen dat je een luchtje verspreidt denk dan aan social distancing, niet de 1 ½ meter maar 1 ½ kilometer, zodat ik het niet ruik en hoor.

Erik Hoogink